Blog

Ofis Mobilyaları

Ofis Mobilyaları

Ofis mobilyaları, ofis olarak kullanılan iş yerlerinde ve ev ortamında kullanılmakta olan mobilyaları ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Günümüzde modern ofis mobilyası, yer alacakları alanın niteliklerinin yanı sıra kişilerin tarzlarına, isteklerine ve zevklerine göre de tasarlama aşamalarından geçmektedir. Örnek vermek gerekirse; ofis dekorasyonda ve ofis mobilyası arasında son derece önemli bir konuma sahip yönetici odası tasarımlarının; söz konusu alanın özelliklerinin yanında yöneticinin taleplerine ve zevklerine uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir.

Ofis mobilyası içerisinde; ofis masa takımı gibi ofiste bulunan diğer mobilya ve aksesuarlar arasında yönetici odası takımı diğer bir ifade ile; makam odası takımı ana karakter olması nedeniyle hemen göze çarpmaktadır.

Dolayısıyla ofislerdeki üst düzey yetkililerin kullandığı makam takımları içerisinde yer alan makam odası takımı; özenle seçilmesi ve dekore edilmesi gereken mobilyalardandır.

            Ofis mobilyaları Ankara, İstanbul, İzmir gibi şirketlerin ve ofise dayalı çalışma şekillerinin bolca bulunduğu şehirlerde oldukça talep gören eşyalardır. Tasarımına dayalı olarak ofis mobilyalarının birçok çeşide ayrılabildiği görülmektedir. Ofis mobilyalarının bulunacağı alanın niteliklerine göre bir ayrım yapıldığı görülmektedir. Bu anlamda; bahçe ofis mobilyası, ev ortamına göre tasarlanmış ofis mobilyası veyahut çocukların da bulunağı alanlara uygun olarak hazırlanan ofis mobilyalarına rastlamak mümkündür. Dolayısıyla ofis dekorasyonunda kullanılan ofis oturma grubu seçeneklerinin, öncelikle ofis mobilyalarının bulundurulacağı alanın nitelikleri baz alınarak tasarlandığını belirtmek gerekmektedir.

Ofis mobilyalarının yer alacağı alanın bahçe tarzında açık bir bölge olması halinde, o alan için özel olarak tasarlanan bahçe ofis mobilyası tercih edilmektedir.

Eğer ofis mobilyalarının bulundurulacağı alan çocukların da sıklıkla girip çıktığı bir alan ise ofis mobilyaları da bunu göz önünde bulundurarak tasarlanması ve dekore edilmesi gerekmektedir.

            Ofisin dışarıya açılan penceresi niteliğindeki ofis mobilyaları, ofis içerisinde bulunan kişilerin konforu ve huzuru bakımından önemli olmasının yanında dışarıdan gelenlerin ilk izleniminin oluştuğu eşyalardır.

Bu anlamda, gerek ofistekilerin rahatı ve konforu bakımından gerekse şık bir görünüme sahip olmak açısından pek çok tercih arasından en uygun ofis mobilyaları seçilmelidir.